25.11.12

II kooliastme eesti keele õpetajatele

Avatud Meele Instituudi (koolitusluba nr 5182HTM) ainekeskus korraldab  vahemikus detsember-veebruar Tallinnas II kooliastme emakeeleõpetajate 26- tunnise(1AP) tööalase täiendkoolituskursuse

 
Kogu kursuse kava  ka sellel leheküljel!
http://www.ami.ee/koolitused/ainekeskus/#emaa

UUE VEEBIMÄNGU KATSETUS

Mäng asub aadressil http://www.ennemuistne.ee/

Olen Teile väga tänulik, kui leiate mõne minuti arendusversiooniga tutvumiseks ja annate teada oma arvamustest ja hinnangutest silmas pidades projekti eesmärke, kasutades selleks tagasiside vormi aadressilhttps://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEVwWk4xVThlWjduYVplS0FzajZFeXc6MQ


 „Ennemuistne“ on veebimäng, mille lugu on inspireeritud Eesti rahvakultuurist ja üldhariduse riiklikust õppekavast. Kõik on oodatud beeta versiooniga tutvust tegema leheküljel http://www.ennemuistne.ee/
 
Eesmärk
Meie eesmärk on luua mäng, mis võimaldab kooliõpilastel:

1) süvendada huvi Eesti rahvapärimuse vastu
2) suurendada õpihimu ja täiendada koolis õpitut
3) eelmainitut kogeda koos sõprade ja koolikaaslastega.


Firma ülevaade
„Ennemuistne“ veebimängu arendaja ja haldaja on Frostnova OÜ.

Kirjeldus
Otsustasime avalikustada oma mängu arendusversiooni. Leiame, et koos suurema auditooriumi kommentaaride ja mõtetega saame teha mängu, mis on kaasahaarav nii kooliõpilastele kui ka teistele huvilistele.

Loodame konstruktiivse tagasiside abil kaardistada kitsaskohad mille parandamisel saame muuta mängu „Ennemuistne“ veelgi huvitavamaks ning paremini realiseerida meie eesmärgid. Oleme väga tänulikud
Teie kommentaaride, mõtete ja kriitika eest!

Juhul kui Teile mängu eesmärk ja arendusversioon meeldivad, siis palume seda julgelt levitada ka oma tutvusringkonnas.

Uudised ja teated postitame hetkel oma Facebook’i lehel.

Koos saame teha parema mängu!

NB! Võimaluse korral soovitame mängimiseks kasutada veebilehitsejat Google Chrome või Mozilla Firefox.


Tulge kaema!
Mikk Melder
CEO & Founder asutuses Frostnova (LLC)


Keskkonnateemaline haridusprojekt

Tere aktiivsed ja tegusad inimesed!

Kutsume teid üles kaasa lööma põnevas 5. klassi õpilastele suunatud haridusprojektis! Projekti toetavad nõu ja jõuga Teeme Ära Sihtasutus, rahaliselt abistavad Keskkonnainvesteeringute Keskus ja Tootjavastutusorganisatsioon (TVO).

Programmi eesmärk on propageerida läbimõeldud tarbimist (tekitamaks vähem prügi) ning jäätmete keskkonnasõbralikku käitlemist. Läbi erinevate jäätmeliikide juhime laste tähelepanu kolmele peamisele küsimusele:
1) Miks on oluline, et vähem asju toodetaks – ehk et kuidas on tootmine ohtlik loodusele?
2) Mida saan mina teha selleks, et asju vähem toodetaks – ehk et miks on oluline tarbida läbimõeldult ning taaskasutada?
3) Kui prügi siiski tekib (ja tõepoolest, vahel seda ka tekib), siis kuidas oleks õige sellega edasi toimida – ehk et miks on oluline prügi sorteerida?

Eesmärgiks on veel selle õppeaasta (2012/2013) jooksul jõuda 150 kooli üle Eesti ning otsimegi abikäsi ja -suid. Programm ise on valmis tehtud,  nüüd on vaja tegusaid energilisi inimesi, kes tahaksid seda teemat 5. klassi õpilastega käsitleda.

Koolides käimine oleks kas paaris või üksinda, olenevalt sinu enda soovist. Koolides käimise tihedus ja maht on sinu enda valida, sobivad ajad saad ise kooliga kokku leppida. Transpordikulud kaetakse ning maksame ka väikest lisatasu. Enne esitlusi saame kõik kokku ja räägime teema ka omavahel läbi.

Kui sind huvitab keskkonnateema ja tahaksid noortega sellest ja mõistliku tarbimise olulisusest rääkida, siis palun täida siin olev küsimustik ja me võtame sinuga ise ühendust:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dEtHejJlYzRub0Jyc2RVZkZzcE1idVE6MQ

Kui sul on lisaküsimusi, kirjuta julgelt liisa.toompuu@letsdoitworld.org

Kohtumiseni haridusprogrammis!

Liisa Toompuu (liisa.toompuu@letsdoitworld.org) ja Kristiina Dreimann
(kristiina.dreimann@letsdoitworld.org)


ÕPETAJA ROLL OSALEVAS JUHTIMISES


Aeg ja koht:
teisipäeval, 27. novembril kell 13:00 – 16:00 Tartus Haridus- ja Teadusministeeriumis (Munga 18),

reedel, 30. novembril kell 13:00 – 16:00 Tallinnas Õpetajate Majas (Raekoja plats 14).

 
Täpne kava ja registreerimine http://www.opetajateliit.ee/

14.11.12

Uus kursus - lastega filosofeerimine


Tartu Ülikooli sotsiaal- ja haridusteaduskonna haridusteaduste instituudi õpetajate täienduskoolitus- ja kutseaasta keskus kutsub teid 29.novembril 2012 alustama õpinguid täienduskoolituskursusel

Õppe- ja kasvatusmeetod ühisarutelude juhtimiseks. Lastega filosofeerimine.

 

Koolituse eesmärgiks on tutvustada lastega filosofeerimise meetodil õpetamise põhimõtteid ja näidata, kuidas meetod aitab ellu viia õppekavade eesmärke, samuti näidata võimalusi, kuidas lastega filosofeerimise meetodi üksikud tehnikad on rakendatavad ka iseseisvate tegevustena õppeprotsessis..

 
Täpsem info ja kursusele registreerumine aadressil http://www.ht.ut.ee/1162949  või tel. 737 6446