25.11.12

Keskkonnateemaline haridusprojekt

Tere aktiivsed ja tegusad inimesed!

Kutsume teid üles kaasa lööma põnevas 5. klassi õpilastele suunatud haridusprojektis! Projekti toetavad nõu ja jõuga Teeme Ära Sihtasutus, rahaliselt abistavad Keskkonnainvesteeringute Keskus ja Tootjavastutusorganisatsioon (TVO).

Programmi eesmärk on propageerida läbimõeldud tarbimist (tekitamaks vähem prügi) ning jäätmete keskkonnasõbralikku käitlemist. Läbi erinevate jäätmeliikide juhime laste tähelepanu kolmele peamisele küsimusele:
1) Miks on oluline, et vähem asju toodetaks – ehk et kuidas on tootmine ohtlik loodusele?
2) Mida saan mina teha selleks, et asju vähem toodetaks – ehk et miks on oluline tarbida läbimõeldult ning taaskasutada?
3) Kui prügi siiski tekib (ja tõepoolest, vahel seda ka tekib), siis kuidas oleks õige sellega edasi toimida – ehk et miks on oluline prügi sorteerida?

Eesmärgiks on veel selle õppeaasta (2012/2013) jooksul jõuda 150 kooli üle Eesti ning otsimegi abikäsi ja -suid. Programm ise on valmis tehtud,  nüüd on vaja tegusaid energilisi inimesi, kes tahaksid seda teemat 5. klassi õpilastega käsitleda.

Koolides käimine oleks kas paaris või üksinda, olenevalt sinu enda soovist. Koolides käimise tihedus ja maht on sinu enda valida, sobivad ajad saad ise kooliga kokku leppida. Transpordikulud kaetakse ning maksame ka väikest lisatasu. Enne esitlusi saame kõik kokku ja räägime teema ka omavahel läbi.

Kui sind huvitab keskkonnateema ja tahaksid noortega sellest ja mõistliku tarbimise olulisusest rääkida, siis palun täida siin olev küsimustik ja me võtame sinuga ise ühendust:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dEtHejJlYzRub0Jyc2RVZkZzcE1idVE6MQ

Kui sul on lisaküsimusi, kirjuta julgelt liisa.toompuu@letsdoitworld.org

Kohtumiseni haridusprogrammis!

Liisa Toompuu (liisa.toompuu@letsdoitworld.org) ja Kristiina Dreimann
(kristiina.dreimann@letsdoitworld.org)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar