11.11.13

haridusteadlaste ajakiri

Ilmus uus haridusteadlaste ajakiri, mille esimene number keskendub õpetajakoolitusele

Ilmunud on Eesti haridusteaduste uus ajakiri, mis kajastab kõrgetasemelisi empiirilisi uurimusi ja teoreetilisi ülevaateartikleid haridusteadustest ja sellega seotud valdkondadest. Esimese erinumbri fookuses on õpetajakoolitus ja kõrgkoolipedagoogika.

 Ajakiri pakub kindlasti huvi õpetajatele ja koolijuhtidele, kuna sisaldab aktuaalseid uurimusi haridusvaldkonnast, mis annab uusi teadmisi arendustöö tarbeks.  Artiklites antakse ka praktilisi soovitusi õpetajakoolituse ja laiemalt kõrgkooliõpingute arendamiseks. Näiteks käsitletakse õpetajakoolituse teoreetiliste õpingute ja õpetamispraktika parema seostamise võimalusi, samuti arutletakse kõrgkoolides õppimiskeskse õpetamisviisi rakendamise eelduste ja tingimuste üle.

 Ajakiri on eestikeelne ja tasuta ning ligipääsetav aadressil http://eha.ut.ee/

Ühes ajakirjas ilmub 7-8 teadusartiklit ning kuni kaks eesti keeles avaldatud välisautori artiklit. Rubriigis „Raamatututvustus” ilmuvad arvustused uuema haridusteaduste kirjanduse kohta. Ajakiri hakkab ilmuma 2 korda aastas.

Eestikeelne ajakiri võimaldab juurutada ja arendada eestikeelset erialaterminoloogiat, kindlustada omakeelse haridusteaduse kestvus ning toetada kõrgetasemelise ja rahvusvaheliselt tunnustatud Eesti pedagoogikateadlaste järelkasvu.

Ajakirja peatoimetaja on eesti keele lektor Krista Uibo. Esimese numbri toimetajateks on Tartu ülikooli haridusteaduste vanemteadur Äli Leijen, kõrgkoolipedagoogika dotsent Mari Karm ja üldpedagoogika professor Edgar Krull.


 
Hedi-Liis Toome

TÜ innovatsioonikoolide koordinaator

Pedagogicum

Haridusteaduste Instituut


Tel: 7376472

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar