14.1.16

maakonna viies ideede laat


Kolmapäeval, 7. aprillil toimub Rakvere ametikoolis maakonna viies ideede laat, mida korraldab Lääne-Viru maavalitsus koostöös Europe Directi Lääne-Virumaa teabekeskuse, Lääne-Viru arenduskeskuse, maakonna koolide, tehnika- ning tehnoloogiaringide ja mitmete teiste asutustega.

 

Korraldajad kutsuvad koole, erinevaid organisatsioone ja huviklubisid osalema oma loodusteaduste, tehnika-ja tehnoloogia alaste töötubade ja väljapanekutega või teiste põnevate esitluste, leiutiste,  infolaudadega. Väga oodatud on ka kõik õpilasfirmad oma tooteid tutvustama ja müüma.

 

Osalemissoovist võivad koolid, noortekeskused, firmad, vabaühendused, noortegrupid või noored teavitada hiljemalt 20. veebruariks e-posti aadressile haridusosakond@laane-viru.maavalitsus.ee.

 

Sihtrühmaks on eelkõige II ja III kooliastme põhikooliõpilased, kuid oodatud on kõik huvilised – nii väikesed kui suured.

 

Eelmisel aastal said  noored proovida robotite ehitamist, leiutamist, 3D-joonestamist ja printimist. Tutvuti  nii auto- kui IT valdkonnaga, elektriskeemidega, filminduse, toidukunsti ja veeökoloogiaga. Kätt prooviti auto- ja lennumudelitega ning robovõistluse demorajal robotitega. 

 

Lisaks olid esindatud mitmesugused laboratooriumid, kus tehti sinasõprust loodusteadustega, õpiti tegema parfüüme, täringuid, hõljukeid ning tehti katsetusi ajuseadmetega.

Töötubadega olid esindatud Rakvere Ametikool, Rakvere Põhikool, Rakvere Reaalgümnaasium, Kadrina Keskkool, Rakvere Gümnaasium,  Haljala Gümnaasium, Väike-Maarja Õppekeskus, Rakke Gümnaasium, Väike-Maarja mudelihall, MTÜ Vinni Punn,  Rakvere haigla, Haljala ja Rakvere noortekeskus, MTÜ Rakvere Mudellennuklubi. Osalesid ka keskkonnaamet, politsei, maanteeamet, töötukassa, Viru maleva noorkotkad ja kodutütred, Kunda Ühisgümnaasiumi, Tapa Gümnaasium ja Rakvere Eragümnaasiumi õpilasfirmad, jpt.


Rakvere Reaalgümnaasiumi teadusteater Tipp ja Pauk, Ahhaa teadusteater ning Psühhobussi teadusteater pakkusid põnevaid etendusi pealaval alates põnevatest füüsika ja keemia katsetest, kuni  teadmiste proovile panekuni inimese taju, mälu ja reaktsioonide kohta.

 

Foto: Ahaa teadusteater tegi mullu ideede laadal põneva etenduse


Foto Kristel Kitsing

 

 

Lisainfo:

Merle Maimjärv-Mirka

vanemspetsialist

haridus- ja sotsiaalosakond

Lääne-Viru Maavalitsus

Tel: 325 8031


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar