31.8.16

programmeerimisnädal


Kutsume osalema üleeuroopalisel programmeerimisnädalal Code Week!


15.-23. oktoobrini toimub juba neljas programmeerimisnädal Code Week, mille eesmärk on tutvustada programmeerimist lõbusal ja kaasahaaraval viisil. Kutsume haridusasutusi andma oma panust ja korraldama programmeerimisteemalisi üritusi, et ka Eesti saaks programmeerimisnädala kaardil särada ning silma paista.

Korralda oma üritus


Programmeerimisnädalal on kõik koolid oodatud korraldama üritusi - olgu selleks koolitus, töötuba, loeng, võistlus või mõni muu ettevõtmine. Üritused lisage kindlasti ka Code Week kaardile: http://events.codeweek.eu!
Koolide aktiivset osavõttu tunnustatakse, kui osa võtavad vähemalt pooled kooli õpilastest. Lisainfot leiab siit >>
Code Week’i kodulehelt leiab hulgaliselt praktilisi näpunäiteid ning allikaid, kuidas üritusi paremini ette valmistada ja läbi viia.
Ettevõtmisele on õla alla pannud ka Google, kes pakub mittetulundusühingutele ja koolidele kuni 4000 eurost stipendiumi. Kandideerimise tähtaeg 31. august!

Osale Code Week üritustel


Kõik programmeerimisüritused kantakse Code Week kaardile, kust leiab hõlpsasti ka enda kodukandis toimuvad tegevused. Eestis Code Week´i tegevusi koordineeriv Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus korraldab nädala raames kaks suuremat üritust:
  • 12. oktoobril toimub digiõppepäeva veebiseminar asjade interneti teemal, kus selgitatakse lihtsalt ja ülevaatlikult, mida igaüks meist peaks teadma tuleviku uutest suundadest.
  • 15.-21. oktoobrini korraldavad ProgeTiigri võrgustiku liikmed tehnoloogialaagreid ja -töötube lastele üle kogu Eesti, tutvustades erinevaid tehnoloogilisi võimalusi oma ideede elluviimiseks 3D-disainist robootika ja programmeerimiseni välja.

Aita levitada sõna


Eelmisel aastal osales Code Week’i üritustel üle 12 600 eestlase! Aita levitada sõna programmeerimisnädala kohta, et sel aastal saaks sellest osa veelgi rohkem õpilasi ja õpetajaid!




Üleeuroopaline programmeerimisnädal Code Week on Euroopa Komisjoni algatatud ürituste seeria, mille raames kutsutakse üles kõiki tehnoloogiaharidusest huvitatud ettevõtteid, organisatsioone ja haridusasutusi rääkima programmeerimisest ning korraldama sellega seotud üritusi.
Tänavuse programmeerimisnädala saadikud Eestis on ProgeTiigri programmijuht Mari-Liis Peets (mari-liis.peets@hitsa.ee) ning HITSA kommunikatsioonispetsialist Laura Vetik (laura.vetik@hitsa.ee). Lisainfo >>

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar