22.5.17

Tark tarbimine

Tartu Ülikooli haridusteaduste instituudi õpetajate täienduskoolitus- ja kutseaasta keskus koostöös Tarbijakaitseametiga kutsub klassiõpetajaid koolitusele

Tark tarbimine

Koolitus lähtub nüüdisaegse õpikäsituse oodatavatest õpiväljunditest: enesejuhitud õppimine; sisemine motivatsioon;  avatus;  valmisolek kiireteks muutusteks, mida uued ideed ja lahendused võivad kaasa tuua; koostöö; õppija kaasamine eesmärgistamisse jne.

Koolitus toimub 5 õppepäeval, kus käsitletakse järgmisi teemasid:
·          
  • Tarbijahariduse eesmärgid ja sisu. Tarbija õigused ja kohustused
    Avame tarbijahariduse eesmärgid, sisupunktid.
    Sissejuhatuse koolitusse teevad Anne- Mai Helemäe ja Tartu Ülikooli õppejõud Egle Säre ning praktilisi näiteid jagab Konguta kooli direktor Liina Tamm
  • Kodune majandamine
    Mõtiskleme teemadel majapidamise korrashoid ja sellega seonduvad kohustused, vesi koduses majapidamises ja inimeses,  tervislikkus ja ohutus igapäevastes valikutes, mõistlikud valikud ja elustiil ning nimetatud teemade praktiline rakendamine õppetöös.
    Õppepäeva juhib Tartu Ülikooli õppejõud Irja Vaas ning praktilisi näiteid jagab Rocca al Mare Kooli õpetaja Kaie Mei
  • Isiklikud rahaasjad
    Käsitleme raha, kui väga olulist teemat Tartus Ettevõtlusküla Äritänaval. Miks on oluline rääkida õpilastega rahast? Kuidas arutleda rahaga seotud teemadel? Missugune on ettevõtlik õpilane? Kuidas õpetaja saab õpilaste ettevõtlikkust toetada ja millised väljakutsed on tänaseid õpilasi tööturul ootamas?
    Õppepäeva juhivad Ettevõtlusküla tegevjuht Evelin Rätsep ja Tartu Ülikooli õppejõud Egle Säre
  • Turundus ja reklaam
    Arutleme, mis on turundus ja mis reklaam ning mida võiksid sellest teada õpetajad, mida õpilased. Räägime ohtudest, mis meid sel teemal ümbritsevad ja mõtleme, mida saame klassiõpetajatena ära teha, et need ohte vältida. Jagame kogemusi, kuidas turundust ja reklaami õppetöös  kasutada.
    Õppepäeva viivad läbi Tarbijakaitseameti teenuste talituse juhataja Katrin Malm, TÜ haridusteaduste instituudi turundus –ja kommunikatsioonispetsialist Tuuli Hiiesalu, praktilisi näiteid jagavad Tartu Erakooli Tera õpetajad Kersti Kaplinski ja Merle Pindmaa.
  • Kursuse lõpuseminar
    Õpetajate ja õppijate kogemusi teemal “Tark tarbija”: Kuidas mõjub lapsele reklaam? Mida teab laps rahast? Miks on vaja tarbijakasvatust?
    Õppepäeva viivad läbi õppejõud Egle Säre ja kursuse koordinaator Marge Kimmel.

Koolitusel on võimalik valida 3 toimumise vahel (Tallinnas, Pärnus, Tartus).


Koolitus toimub projekti Tarbijahariduse edendamine Eestis raames ja selle läbiviimist toetab Tarbijakaitseamet. Koolitus on osalejatele TASUTA.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar