21.11.14

,,Aitan lapsi!"

Projekti "Aitan Lapsi" kaudu on võimalik ka uuel perioodil detsember-veebruar tellida TASUTA töötubasid lastele, kellel rahaliselt vähemad võimalused.
Toetatud on noored kuni gümnaasiumi vanuseastme lõpuni.


Taustast ja soovitusi:
Projekt on mõeldud laste ja noorte toetamiseks, kel on vähemad materiaalsed võimalused. See ei tähenda, et klassis kõik õpilased peaks vajama abi, kuid juhul, kui neid siiski on, soovitame kindlasti  kasutada seda võimalust. Õpetaja saab teha selle otsuse, et klass võiks taotluse teha, ise ja tunnetuslikult. Kuna igaks perioodiks on teatud arv tasuta töötubasid, siis soovitame kindlasti kasutada seda võimalust! Kindlasti on see hea võimalus ka seetõttu, et hetkel on mitmed uued töötoad, milleni ehk muidu noortel ligipääs puuduks, kuid mis võivad aidata ja toetada lastel erinevaid oskusi. 
Meie rõõmustame, kui võimalikult paljud lapsed saavad kogeda teatrirõõmu ja uusi meetodeid (nagu nt improvisatsioon, lavavõitlus, näidendikirjutamine, foorumteater jne). Ja rõõmustame, kui töötoad  vastastikku rikastavad on.


Eriti tore, kui leidub ka seoseid näiteks ainetundidega ja töötuba toetab koolis nt õppekava (nt inimeseõpetuse tundi, emakeele tundi jne).  Teisalt töötuba ei pea alati olema seotud õppeainetega, vaid võib olla ka nt klassiõhtu ilmestamiseks ja aktiveerimiseks või toimuda mõne muu sündmuse raames. Samuti sobib töötuba kutsuda näiteks noortekeskusesse või muusse noortega tegelevasse paika.

Kui kutsute töötuba Tallinnast väljaspoole, on hea samal päeval planeerida mitu töötuba, et rohkemad lapsed saaksid töötoas osale. Et ainsa kuluna tuleb sel juhul kütusekulu tasuda koolil, siis on ka selles osas väike kokkuhoid.

Mitmed uued töötoad on ka noorematele õpilastele sobilikud. Töötuba ei pea alati olema seotud teatriskäiguga, vaid võib olla iseseisva sündmusena. Samas saab enamikke töötubasid siduda mistahes lavastuse teemadega ja kutsuda nn paketi - osaleda teatrietendusel ja hiljem töötoas, mis oleks seotud just selle lavastuse teemade mõtestamisega aktiivsel moel.

Uuel perioodil soovitame eriti tähelepanu pöörata näiteks lookirjutamise ja näidendkirjutamise töötoale, sest 2015.a alguses planeerime koostöös Drakadeemiaga kuulutada välja näidendivõistluse. Töötuba aitab väga hästi teadmisi koguda algajal näidendikirjutajal. Üks grupp võib tellida ka mõlema töötoa, sest need toimivad kenasti jätkukoolitustena. Näidendikirjutamise töötoa osas on aga samuti mitmeid edasiminekuvõimalusi, mida saab konkreetne grupp arutada koos läbiviija Mihkel Seedriga. Samuti  toimub meie uue sündmuste sarja "VAT EKSTRA" raames 12.detsembril Rahvusraamatukogu Teatrisaalis tasuta improkirjutamise sündmus, kuhu samuti on oodatud nii õpilased kui õpetajad, kes huvitatud teatrist ja kirjutamisest ja plaanivad ehk ka osaleda näidendivõistlusel.

Aktiivset tegutsemist ja liikumist pakkuvad töötoad - improvisatsioon, lavavõitlus ja foorumteater - on samuti sobivad nii algklassidele kui kogu põhikooli ja gümnaasiumi vältel. Igale vanusegrupile pannakse just neile sobiv mudel kokku. Tooks ka eriliselt välja "Noor virtuaalmaailmas" foorumteatri töötoa, mis pakub internetiohutusega seotud teemakäsitlust läbi aktiveerivate tegevuste.
Jätkub ka enne "Kas sulle meeldib porno?" etendust toimuv töötuba "Meedia meie elus".

Töötubade sisu, läbiviijad ja kutsumise tingimused:
https://docs.google.com/file/d/0B8CXNfzSPLRLZWl3RmFBMVZpbjg/edit?pli=1.
Projektist "Aitan Lapsi": http://www.vatteater.ee/et/projektid/18/heategevusprojekt-aitan-lapsi.html.
Tellimusleht: https://docs.google.com/file/d/0B8CXNfzSPLRLRzdtVVM4WFVGTlU/edit?pli=1

Lisaks saavad õpilased antud projekti kaudu osaleda ka tasuta teatrikülastustel. Teatrikülastuste info: kristel@vatteater.ee.

Lisaküsimused on teretulnud!

Parimate soovidega,
Mari-Liis Velberg
VAT Teater Haridustegevuste juht
Kontakt: mariliis@vatteater.ee
Haridustegevused: http://www.vatteater.ee/et/opetajale.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar