9.9.15

Eesti Lastekirjanduse Keskus


Tere!

Oleme tänulikud, kui edastate Eesti Lastekirjanduse Keskuse (Pikk 73, Tallinn) oktoobrikuiste teematundide info õpetajatele. Lastekirjanduse keskuses pakutakse ka teisi teematunde, millega saab tutvuda meie kodulehel: http://www.elk.ee/?page_id=957.

 Lewis Carrolli raamatul „Alice imedemaal“ täitub sel aastal 150. juubel ja Eesti Lastekirjanduse Keskus ootab selle tähistamiseks 3.-4. klasse teematundi „Teepidu Kübarsepa juures“.

2. oktoobril avatakse lastekirjanduse keskuses suurejooneline rahvusvaheline näitus „It’s Always Tea-Time / Kogu aeg on teeaeg”, kus eksponeeritakse 19 erinevast riigist 72 kunstniku töid, mis on inspireeritud Alicest ja tema rännakust imedemaal.

Teematund toimub nimetatud näituse keskel teelaua ümber. Et olla sobiv külaline Kübarsepa juures, saavad lapsed endale kõigepealt pähe panna ainulaadse peakatte. Tutvume kella viie tee ajaloo ja kommetega. Teejoomise teeb eriti mõnusaks lugu Alice´i raamatust. Kui viisakusreeglid selged, teeme väikese rollimängu, harjutame eneseväljendamist ja paneme proovile oma fantaasia. Arutleme Alice´i seikluste üle ning võrdleme erinevate kunstnike käsitlusi imedemaast. Lõpetuseks lahendame illustratsioonidega seotud loovülesande.

Teematunnid toimuvad 13., 14., 16., 27., 28. ja 30. oktoobril algusega kell 10.00 või kell 12.00.

Ühes tunnis osaleb üks klass (soovitatav osalejate arv on 24 last).

Teematund maksab 1 euro lapse kohta.

Lisainfo ja registreerimine: katrin@elk.ee või 617 7233




-- 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar