7.1.13

Trükist on ilmunud raamat „*Virumaa loodusmonumendid*“


Selle raamatu kaante vahele on mahutatud Virumaa omanäolised ja meeliülendavad tähelepanuväärsused – läänest ja idast,  põhjast ja lõunast,
Ida- ja Lääne-Virumaalt. Need loodusest loodud või inimkäte poolt kokku pandud asjade üle tunneb valla- või linnarahvas uhkust ning nende järgi püüab ta end ka määratleda. Kokku 37 omavalitsust, mille seas 8 linna ja 29 valda, on see mida Virumaal välja pakkuda. Neist Ida-Virumaalt 6 (+1) linna (Kiviõli, Kohtla-Järve, Narva, Narva-Jõesuu, Püssi, Sillamäe, Jõhvi) ja 16 valda (Alajõe, Aseri, Avinurme, Iisaku, Jõhvi, Kohtla, Kohtla-Nõmme, Lohusuu, Lüganuse, Maidla, Mäetaguse, Sonda, Toila, Tudulinna, Vaivara) ning Lääne-Virumaalt 2 (+2) linna (Kunda, Rakvere, Tamsalu, Tapa) ja 13 valda (Haljala, Kadrina, Laekvere, Rakke, Rakvere, Rägavere, Sõmeru, Tamsalu, Tapa, Vihula, Vinni, Viru-Jaagupi, Väike-Maarja). Kuigi ühe iidse virulaste sidemega köidetud, aga kui palju eripära ja omanäolisust on iga omavalitsuse, olgu selleks siis linn või vald, mail.

 Virumaa ei koosne mitte 37 omavalitsusest, st vallast või linnast, vaid 37 omavalitsust mahuvad sellise mõiste nagu Virumaa alla. Igale omavalitsusele on selles raamatus pühendatud fotodega illustreeritud peatükk. Olgu siis selleks Tudulinna vald oma 500 elanikuga või Kadrina vald oma enam kui 5000 elanikuga; olgu selleks siis umbes 1000 elanikuga Püssi linn või 65 000 elanikuga Narva.

 Raamatu hind on 16 eur (koos käibemaksuga). Raamat on kõvakaaneline, värvitrükis, trükitud kvaliteetsele paberile ­ Novatech Gloss (144 lk). Iga Virumaa loodusmonumenti illustreerivad ajakohased värvilised fotod.

 
Huvi korral palume Teid teavitada meid e-maili aadressil – geotrail@hot.eevõi suuroja@gmail.com või telefonil 53-433-271 Teile vajaminev raamatute arv.
lugupidamisega,
Kalle ja Martin Suuroja
raamatu autorid,
OÜ GeoTrail KS  Kuldnoka 16, Tallinn    tel. 53433271

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar