29.10.13

koolitussari,,Tee metsa"


Kirjutan seoses Eesti Metsaseltsi poolt korraldatava koolituste sarjaga "Tee metsa", mille järgmine õpperetk Kundas toimub juba sellel reedel, 1 novembril. Teie poole pöördume, kuna vabaühendused ja seltsid on meie projekti üks sihtgruppidest.

Metsandus on oluline üle Eesti, igas maakonnas ja vallas, igas külas ja linnas. Iga kogukond loob tingimused metsanduse ja tööstuse arenguks, seeläbi ka uute töökohtade tekkeks ja kogukonna kasvuks. Mets on kõikjal meie ümber ja seotud pea kõigega, mida igal sammul kohtame. Tänapäeval ei saa isegi betooni valada ilma puitu kasutamata ja tõega, isegi metallitööstus on seotud puiduga!

„Tee Metsa“ koolitusprogrammi eesmärgiks on arutleda metsanduse rolli üle ühiskonnas ja tutvustada puidu kasutamise võimalusi. Igal retkel külastatakse ka üht ettevõtet, erametsaomanikku või õppeasutust, kus võimalik tutvuda metsasektoris tegutsevate inimestega, tööstuses kasutatavate tehnoloogiatega ja arutleda metsateaduse arengute teemal noorteadlastega.

Metsa- ja puidutööstus on Eestis ainsaks väliskaubandusbilansi tasakaalustajaks. Metsasektor annab tööd 35 000-le inimesele. Mets loob puhkevõimalused ja pakub meile tervislikku elukeskkonda. On oluline harida inimesi täna ja tulevikus, et hoida metsandust elujõulisena.

Metsakoolid on osalejatele tasuta!

Lääne-Virumaal toimuvad metsanduslikud õpperetked:

1.11.2013 AS Estonian Cell - Kundas asuv haavapuitmassi tehas, mis toodab toorainet kvaliteetpaberile. Tehase rajamine oli suuruselt teine välisinvesteering Eesti tööstusesse.
8.50 - 9.00 Kogunemine http://www.estoniancell.ee/ee/1344/kuidas-meile-tulla?
9.00 - 9.20 Sissejuhatus, Metsaharidus OÜ
9.20 - 11.30 Estonian Cell, üldtutvustus ning ekskursioon vabrikus

5.11.2013 AS Imprest - Baltimaade juhtiv ümarfreesitud ja süvaimmutatud puidust aiatoodete tootja ja turustaja, kes müüb 93% oma toodangust 23 Euroopa turul
14.30-14.40 Kogunemine
14.40-15.00 Sissejuhatus, Metsaharidus OÜ
15.00 - 16.30 Ekskursioon ettevõttes, AS Imprest

Osalemiseks on vajalik eelregistreerimine aadressil http://bit.ly/16nL9mH või kirjutades kristi.teppo@metsaselts.ee

Täpsemat infot "Tee metsa" tegemiste kohta leiab Eesti Metsaseltsi uuelt veebilt www.metsainfo.ee

Lugupidamisega ja kohtumiseni,

 

Kristi Teppo

Eesti Metsaselts/ Estonian Forest Society

Projektijuht/ Project manager




 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar