14.3.18

Ideede laat


Aprillikuu hakkab lähenema ja see on teadupärast ikka olnud aeg, mil toimub traditsiooniline Ideede laat.

Sel aastal aga on Ideede laat muutnud nime ja formaati – uueks nimeks on saanud Õpime koos! Traditsioonid küll vajalikud, kuid iga traditsioon vajab teatavasti veidi muutusi ja arenguid, et elujõulisena püsida.
Sisuliselt on ikkagi tegemist Õpime koos! ürituse puhul hulga töötubadega, aga need ei toimu sel aastal ainult Ametikoolis, vaid üle kogu Rakvere linna – erinevates asutustes ja organisatsioonides ja töötube juhendavad oma ala spetsialistid ja professionaalid. Sihtrühmaks on endiselt põhikool, täpsemalt 5.-9.klass. Kui varasemalt olid töötoad võibolla pigem just nooremale earühmale, siis sel aastal on väga suur valik töötubasid just suunatud 8. ja 9. klasside noortele.
Muutuste põhjuseks on soov kogu sündmuse eesmärki ja ka tegevusi rohkem fokusseerida – et tagada tugevam seos õppeainetega ning ka piisav õpitulemus õpilastele. Ise arvame, et õppijateks on kindlasti ka töötubade  juhendajad, kel oma kohtumistelt noortega on võimalik ammutada parajas koguses uusi kogemusi.

Töötubadest ja registreerimisest!
Töötube on kokku kogunenud 68 ja tegijaid üle 40 erineva ettevõtte ja asutuse üle kogu linna! Kõik töötoad on piiratud osalejate arvuga (keskmisel 10-15 osalejat), mis tagab noorte keskendumisvõime ja juhendajate jõudmise iga nooreni.

Töötoad on ära toodud kodulehel opimekoos2018.weebly.com

Kõikidesse töötubadesse on kindlasti vajalik eelnev registreerimine – lihtsalt kohale minna, ilma registreerimata, ei ole võimalik! Registreerimisel annavad noored teavet ka oma kooli, klassi ja klassijuhataja kohta ja enne sündmuse toimumist saadame õpetajatele info tema klassis osalevate õpilaste registreerumise kohta nimeliselt ja töötoaliselt. Koha peal allkirjastavad noored ka osalemise registreerimislehe. Seetõttu ei maksa koolide juhtkondadel ja õpetajatel karta, et neil puudub kontroll selle üle, kas noored töötubadesse jõuavad – saame hiljem selle kohta registreerimislehtede põhjal aru anda.

Külastage veebilehte ja loodame väga, et suunate oma koolinoori neist osa võtma. Tegemist on tõesti väga põnevate ja lahedate töötubadega, mis usutavasti noori kõnetavad! Seega ootame rohket osavõttu!


Õpime koos 2018! idee pärineb Rakvere Reaalgümnaasiumi eesti keele õpetajatelt, kes korraldasid 2017.aasta kevadel RRG koolinoortele projektipäeva Mina ka!. RRG eesti keele õpetajate lahkel loal seda ideed kasutada, jõuab suur õpisündmus Õpime koos 2018! maakonna koolinoorteni.

Heade soovidega

Anu Oja
SA Lääne-Viru Arenduskeskus
Kreutzwaldi 5, 44314 Rakvere
Tel +372 325 8028
GSM +372 588 11639

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar