12.9.18

Maailmakoristuspäev


Sel nädalavahetusel, 15. septembril saab teoks maailma ajaloo suurim suurim kodanikualgatus – Maailmakoristuspäev ehk World Cleanup Day. Miljonid inimesed 150 riigist tulevad ühel ja samal päeval välja selleks, et astuda ühiselt samm puhtama maailma suunas ning juhtida tähelepanu globaalsele prügiprobleemile.

Ettevõtmine on alguse saanud ning 15. septembril juhitakse seda siitsamast Eestist. See tähendab, et meil kõigil, kaasa arvatud koolidel ja kooliperedel on võimalus teha ühe päevaga Eesti suuremaks kui kunagi varem. Haridusasutustel on kanda oluline ning tänuväärne roll laste- ja noorte keskkonnateadlikkuse kasvatamisel ehk teisisõnu kogu ettevõtmise ja mõtteviisi toetamisel.

Arvestades, et Maailmakoristus on Eesti riigi suurim kingitus meie 100. sünniaastapäeval, palume ka teie abi selle toetamisel, rääkides koristuspäeval osalemise võimalusest ka õpetajaskonnale ning nende kaudu omakorda õpilastele.

Kui teie kool soovib osaleda koristuspäeval, kas kolleegidega või õpetajad oma klassiga, siis teil on võimalik registreerida end spetsiaalsel registreerimisplatvormil. Siin saate otsingusse sisestada oma kodukoha ja leida koolile lähima koristuspunkti. Lisaks on suur abi sellest, kui õpetajad integreerivad (klassijuhataja)tundi paar „keskkonna-minutit“ ja jagavad infot laupäeval toimuvast koristuspäevast – nii on õpilastel võimalik omaalgatuslikult koristama minna ka oma pere, sõprade ja lähedastega.

Kogu olulise info ja täispika üleskutse kirja leiate siit. Lisaks oleme koostanud koristuspäeva-teemalised töölehed, mis võiksid täita abistava õppematerjali rolli. Kui õpetajal või õpilasel on soov need kasutusse võtta, siis on need kasutamiseks vabalt alla laetavad siin.
Kui teil tekib küsimusi, oleme valmis neile vastama.
Usume, et üheskoos saame hakkama millegi enneolematult suurega. Oleme teie panuse eest kirjeldamatult tänulikud!
Teeme Ära! Eesti Maailmakoristuspäeva eestvedaja Raimo Matvere
Teeme Ära! Eesti Maailmakoristuspäeva kommunikatsioonijuht Eger Karuse

Teate edastas:
Kristiina Ojamets
Maailmakoristuspäeva kommunikatsioonitiimi vabatahtlik
kristiina@maailmakoristus.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar