13.1.14

Tagasi kooli!

Hea õpetaja!

Kas olete kuulnud „Tagasi kooli“ algatusest? Olete ehk sellest osagi võtmas?

Olgu vastused „jah“ või „ei“, on suur rõõm kutsuda Teid alanud aastal kaasa tegutsema! „Tagasi kooli“ algatusega oleme Teile ja Teie õpilastele abiks õppetöö rikastamisel, koostööpartnerite  leidmisel ning uute teadmiste ja kogemuste omandamisel. Meie keskne üleskutse on üks: haarake võimalusest kinni, kutsuge oma tundidesse külalisõpetajaid!

Alates 2013. aastast on „Tagasi kooli“ algatus aastaringne. Selle kõrval toimub kord aastas „Tagasi kooli“ fookusnädal eesmärgiga tõsta külalisõpetamise nähtavust Eesti ühiskonnas.


2014. aasta fookusnädal leiab aset enne vabariigi aastapäeva, 17.-21. veebruaril. Võimalusel palume Teil võtta mõni külalistund vastu ka just sellel nädalal, et teha ühiselt teoks üks enneolematu arv külalistunde: seame koos eesmärgiks 1 000 külalistunni toimumise vähemalt 300 koolis üle Eesti!

Mida rohkem külalisõpetajaid noortega kohtub, seda suurem on tõenäosus, et noored leiavad endale eeskujusid ning oskavad teha teadlikumaid valikuid oma tuleviku kohta. Mida rohkem külalistunde toimub, seda rohkem saavad inimesed väljaspool kooli teadlikumaks õpetajatöö tähendusest ja haridusmaailmas toimuvast.

 
Tunni kokkuleppimiseks
saate leida just enda ja oma õpilaste huvidele vastavaid külalisõpetajaid „Tagasi kooli“ infosüsteemist. Juba praegu leiate valikute seas enam kui 600 külalisõpetajat kõige erinevamatelt elualadelt ning see arv aina kasvab: neid inimesi, kes soovivad teha kooliga koostööd ning kes on valmis jagama noortega oma teadmisi ja kogemusi, on palju, ja neid jätkub kõigisse Eesti piirkondadesse.

Kui Teil on külalisõpetajaga kokkulepe tehtud, palun registreerige tunni toimumine „Tagasi kooli“ infosüsteemis. Nii aitate muuta külalisõpetamise süsteemseks osaks Eesti haridusest ning info talletub ka Teie enda ja Teie koostööpartneri jaoks.


„Tagasi kooli“ meeskond on Teid valmis aitama mis tahes küsimuste korral – võtke meiega ühendust aadressil info@tagasikooli.ee või telefonil 574 27645.

Allpool leiate info veel kahe ettevõtmise kohta, mis toimuvad juba nüüd, jaanuaris.


Ootame Teid! www.tagasikooli.ee

Parimad soovid ning säravat ja koostöörikast 2014. aastat!
Triin Noorkõiv ja Tiina Pauklin, „Tagasi kooli“ eestvedajad


* *

Järgneva kahe teate puhul on meil suur palve: palun aidake kaasa, et need võiksid jõuda huvilisteni: Teie õpilasteni ja teiste tuttavate / sõpradeni.


1. „Tagasi kooli“ videokonkurss

Kuni 31. jaanuarini ootame õpilastelt loomingulisi videosid selle kohta, mida nad soovivad külalisõpetajatelt õppida. Osaleda saavad igas vanuses õpilased nii üksi, sõprade kui klassiga.

Žüriilt enim hääli saanud videote tegijatel aitab „Tagasi kooli“ meeskond saada kokku nende kirjeldusele vastavate külalisõpetajatega.

Lähem info: www.tagasikooli.ee/videokonkurss


2. Lugude kogumine

Jaanuari jooksul ootame vabas vormis lugusid külalisõpetajate mõjust. Kui Teie eluteed ja valikuid on mõjutanud külalisõpetaja, palun jutustage oma lugu! Kui Te teate, et  mõnel sõbral või tuttaval võiks olla selline lugu palun aidake sellel üleskutsel ka temani jõuda.

Lähem info: www.tagasikooli.ee/jutusta-lugu

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar