7.4.15

Niguliste muuseum


Ootame Teid Niguliste muuseumi, mis on Eesti Kunstimuuseumi filiaal ning pakub suurepärast võimalust omandada teadmisi väljaspool kooli. Tallinna kultuuriloos võtmelise tähtsusega Niguliste kirikus eksponeeritakse ning tutvustatakse kunstiteoseid seitsme sajandi pikkusest ajaperioodist – keskaegse ja reformatsioonijärgse kirikukunsti paremikku Eestis.

 
Algklassidele pakume jätkuvalt väga populaarseks osutunud haridusprogrammi „Lõvijaht Nigulistes“ või „Aardelaegas avaneb, kus läbi mängu tehakse tutvust ka kunstiga. Tunni lõpus temaatiline meisterdamistöö.


Põhi- ja keskkoolile sobib esmatutvuseks "Niguliste ABC", kus vaadeldakse nii Niguliste peamisi kunstiteoseid kui ka ehituslugu. Teadmisi kinnistatakse väikse viktoriiniga.

"Niguliste Surmatants" on programm, kus tutvutakse Eesti kõige tuntuma ja hinnalisema keskaegse kunstiteosega Eestis. Suurejoonelist Rode altari konserveerimisprojekti tutvustame „Kunstiuurijate“ programmis, kus kunsti teemad on seotud loodusainetega.

 
Rohkem infot nende ning ka teiste Niguliste muuseumi haridusprogrammide kohta saab meie kodulehel http://nigulistemuuseum.ekm.ee. Tunde saab tellida aadressil niguliste@ekm.ee. Programmi maksumus on 2.50€ õpilase kohta ning õpetajad tasuta.

 
Kohtumiseni Nigulistes!

Külli Kaus

Haridustöö kuraator

Niguliste muuseum

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar