2.9.15

mullateemalisele seminarile

Kutsume teid 13.septembril sügisesele mullateemalisele seminarile Lahemaal!
Start kell 10.00 Rakvere Aqva veekeskuse parklast. Tagasi orienteeruvalt kell 15.00.

Kuna seente rohkusega pole sel sügisel kiita ning käesolev aasta on kuulutatud ÜRO Toidu- ja põllumajandusorganisatsiooni (FAO) poolt rahvusvaheliseks mulla aastaks, kus meil pööratakse tähelepanu eelkõige õhuksele paepealsele mullale, on mulla teema vaieldamatult avastamist väärt.


Seminari viib läbi Tallinna Ülikooli doktorant ja mullateaduse õppejõud Piret Vacht. Eesti Mullateaduse Seltsi liikmena on Piret läbi viinud mulla teemalisi õpitubasid ja seminare ka GLOBE suvelaagrites ning tegeleb mullateaduse populariseerimisega.
Seminari eesmärgiks on tutvuda Lahemaa rahvuspargile iseloomulike muldadega õppides paremini mõistma ka seda osa loodusest, mis tavaliselt silma alt ära. Vaatleme ka mullastiku ja taimestiku vahelisi suhteid ning tutvume lihtsamate muldade uurimiseks kasutatavate meetoditega. Samuti teeme juttu mullas elutsevatest organismidest.

Seminar on korraldatud bussiekskursioonina, kus teeme vahepeatusi ning uurime konkreetse piirkonna muldi. Riietus vastavalt ilmastikule, kaasa lõunapausiks toidumoon ning väikse pudeliga vett, et pesta mullaseid käsi.



Lisaks mulla teemale tutvume siiski ka seentega ja tagasiteel külastame Sagadi seenenäitust!

Info ja üritusele registreerimine kuni 10.septembrini Krista.Kingumets@keskkonnaamet.ee või telefonil 5562 4391 (helistada palun peale kella 14.00).
PS! Kohtade arv on piiratud


Väliseminari korraldab Keskkonnaamet ja läbiviimist toetab SA KIK

Lugupidamisega

Krista Kingumets
Keskkonnahariduse spetsialist
Viru regioon, Palmse küla, 45435 Vihula vald
Mobiil: 5562 4391


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar